ФИЛМИ

   Кръстът и героите на ножа - 1970г.
Истинската история за борбата на един пастор с тийнейджърските банди в един голям град в Америка. Дейвид Уилкерсън, млад провинциален проповедник , поема мисията да проповядва на младите хора за любовта на Исус. Той излиза на улиците в крайните квартали на Ню Йорк при най-големите банди от града! Дори събитията, описани в този филм, да са се случили преди повече от 30 години, те по вълнуващ начин разказват как Дейвид Уилкерсън промени гетата със силата на Словото. Покаянието на водача на една от бандите - Ники Круц, е толкова реално и силно. Заблудените, потънали в грях младежи пуснали от ръцете си ножа и прегърнали кръста. Кръста победил!
Ники Круц и пастор Дейвид Уилкерсън
-----------------------------------------------------------------------------
Зад слънцето - 1995г. 1 част, 2 част

Един филм за живота на младия мюсюлманин Самир, който става християнин.
Роден и израснал като мюсюлманин отива да учи в колеж в Америка.
Неговия живот се променя драстично, когато той става християнин.
След дипломирането си в Чикаго решава да посети семейството си.
След разкриването му като християнин, баща му се отрича от него и роднините му го преследват за да го убият. Тази драма се основава на реални ситуации в които вярващите са застрашени от преследване, самота и дори смърт, когато собствените им семейства ги отхвърлят заради избора им на Исус.
------------------------------------------------------------------------------

Смелите (2011)  1 част,  2 част3 част,     4 част

Четирима мъже, един девиз: „Служа и защитавам!”. Четирима офицери, които се сблъскват с опасността всеки ден. Когато предизвикателството е близо до тях те са готови да го приемат и да се преборят чрез вярата със страховете си.
Те са силни, те са безстрашни, те се борят за справедливостта.
Филм на Алекс Кендрик, който е режисьор, сценарист и изпълнител на една от главните роли.  Кедрик представя една история изпълнена с кураж и мъжко достойнство.
 -----------------------------------------------------------------------------
Душа на сърфист (2011) 1 част, 2 част, 3 част
През 2003 г. 13 годишната Бетани Хамилтън (Анна София Роб), местен шампион по сърф е нападната от 4 метрова тигрова акула близо до Тънълс Бийч. Хищникът прерязва лявата ръка на жертвата. Бетани се опитва да преодолее трагедията с помощта на семейството и приятелите си и се надява рано или късно да се завърне към сърфа и да осъществи мечтата си да стане професионален сърфист. Филмът проследява истинската история на съзтезателката Бетани Хамилтън.
------------------------------------------------------------------------------

Маховик (2003) 1 част, 2 част, 3 част4 част

Този филм – разказва за собственик на бизнес
за употребявани автомобили Джей Остин. Той мами купувачите, поставяйки нечестни цени и учи агентите си по продажба, които работят при него как по-добре да връзват клиентите. Независимо от това, без значение на успеха си в работата, нещо го измъчва от вътре. Тези чувства влияят на неговите отношения с родители, жена и син.
Всичко това, което се натрупва в душата му, го води до размишление и го кара да се замисли за Бог и плана Му за неговия живот.

-----------------------------------------------------------------------------

Устойчив на Огън  (2008)


Докато изпълнява служебния си дълг на пожарникар, в сърцето на горящите сгради лейтенант Кейлъб Холт е верен на принципа "Никога не оставяй партньора си в пожара". В личният си живот той се ръководи от собствените си правила. След седем години брак Кейлъб и cъпругата му Катлийн до толкова са се отчуждили, че на практика са двама напълно непознати, свързани единствено чрез брачен договор. Когато най - накрая решават да се разведат, бащата на Кейлаб им предлага да направят 40 - дневен експеримент да преоткрият другия. Един стар албум, няколко избледнели снимки и брачната клетва ще накарат Кейлъб да се бори отново за сърцето на отчуждената си съпруга
--------------------------------------------------------------------------------
Пътешественикът  1 част, 2 част, 3 част


------------------------------------------------------------------------------

Какво ще стане, ако...  (2010)
 Преди 15 години Бен Уокър зарязва приятелката си и отказва примамливо бизнес предложение. Днес вече той е сгоден и успял предприемач. Един ден той е посетен от ангел, който му предлага да го върне назад във времето и да му покаже какво щеше да се случи, ако беше приел предложението отпреди 15 години.------------------------------------------------------------------------------
Бягство от ада  (2000)

СВАЛЯНЕ (torrent)
------------------------------------------------------------------------------
Променящи се Времена (2002) 1част, 2част


 Приключение с пътуване във времето за цялото семейство! Годината е 1890. Професорът по Теология Ръсел Карлайл  (Д. Давид Морин) е написал нов манускрипт "Променящите се Времена". Книгата му е на път да получи единната подкрепа от борда на директорите на Семинарията, когато доктор Норис Андерсън (Гавин МакЛеъд) повдига въпроса за "проблем" , който той има с нещо, което Карлайл  е написал.

--------------------------------------------------------------------------------
Прошката на Амишите (2010)
Една покъртителна история по истински случай.
През 2006г. въоръжен мъж влиза в амишко училище и застрелва 10 момичета, а след това и себе си. Медиите които са съобщавали за всичко от самото начало, бързо насочили вниманието си към трагичния случай поради желанието на общноста на Амишите да простят на убиеца и неговото семейство. Чрез очите на скърбящата майка, Айда Грабер, и останалите наранени семейства, този филм изследва невероятната реакция на амишите за ужасяващата стрелба, готовноста им за прошка, състрадание и най вече истинската вяра, която показват в изключително тежки за тях моменти.

 -----------------------------------------------------------------------------------
 Плачът на Китай  (1990) - 1 част, 2 част, 3 част

"Плачът на Китай" e истинска история за любовта, смелоста и борбата на Сун Ий, по известна като Нора Лам. Вярата в Исус Христос и помага да направи окончателен избор между живота и смърта. Действието се развива в Китай за 30г. до кървавите събития на площад Тян Ан Мен. Нора се е родила в Пекин на 04.09.1932г. и е била
осиновена от известното в Шанхай семейство Сунг. По време на II световна война те избягват от японците. След края на войната Лем става адвокат, поради което често се е сблъсквала с репресивния режим на червения Китай. За нейна вина пред зверската система на комунизма са посочени нейния живот и убежденията й. Разпити, промиване на мозъка и робски труд в лагер, заплаха с разстрел - всичко това е имало една цел, да сломи духа на Нора и да я застави да се отрече от вярата си в Бог. Лам е заплатила висока цена, но въпреки всички изпитания тя е преживяла. След известно време успява да избяга в САЩ, където Нора взима участие в тв програмата на Кетрин Кулман "Аз вярвам в чудеса". След това под нейно ръководство тя започва свое собствено служение обхващащо цяла Азия, Китай и САЩ. 1985г. Нора се връща в Китай и проповядва в държавните църкви в Шанхай. 1988г. получава покана от ССТV (държ.тв. на Китай) да бъде водеща на тв програма. Филмът разказва за първата половина на живота на Нора Лам до момента когато тя се измъква от робство на свобода в Сащ. Снимките на филма са правени в Хонг Конг, Макао и Холивуд.

------------------------------------------------------------
Кланси (2009) 1 част, 2 част, 3 част, 4 част


----------------------------------------------------------
Утвърден (2010) 1част, 2 част, 3 част

Каква е Божията цел в нашите страдания?

Дейвид е вдовец работещ до изнемога, който си носи нощем работа у дома. Върху него тежи кредит, който той е взел мислейки, че нещата ще му вървят добре, но... Обвинявайки Бог за смъртта на съпругата си, той прекратява отношенията си с църквата. Синът му Стивън, обезпокоен наблюдава живота на баща си. С помощта на дядо си и най добрата си приятелка Меги, Стивън се опитва да помогне на баща си. Въпреки скръбта и влошаващите се финансови проблеми, Дейвид започва да търси отговор на въпроса, който го преследва след смъртта на жена му... Защо?

Standing Firm е една история на страданието, и Божията цел в него, която ни учи да бъдем доволни при всякакви обстоятелства. 

----------------------------------------------------------------------------

Изкачването (2002)  1част, 2 част


---------------------------------------------------------------------------
Родео (1997)  1част, 2част, 3част, 4част
 Смоуки Банкс (Майкъл Бийн) е бивш шампион по яздене на бикове, който е прекарал последните години от живота си в пиене и хазарт. Заради кражба го осъждат заедно с негов авер на обществено полезен труд в едно ранчо. Но той си няма и представа колко драстично хората от ранчото ще променят живота му... особено едно 14 годишно момче.
------------------------------------------------------------------------------ 
 ------------------------------------------------------------ 
 Осъденият престъпник преподобният Армстронг Кейн (Ving Rhames) се завръща у дома променен човек с очакването да поеме длъжност в старата църква на баща си. Районът е покварен, пълен с наркотици и банди. С твърдо поведение и силна вяра, Армстронг се опитва да повлияе на Норис (Dwain Murphy) - младеж, който е на ръба да затъне в света на наркотиците и гангстерите. Освен това Армстронг трябва да се справи и с миналото си, свързано с насилието и да се погрижи да не изпадне отново...
----------------------------------------------------------------------------------------
Тайните на Джонатан Спери (2008)  1част, 2част, 3част
 Действието се развива в лятото на 1970 година. Тримата най добри приятели — Дъстин, Алберт и Марк с нетърпение чакат идващото лято. Те имат обикновените проблеми — приятели, момичета и заклети врагове. Но след като те се срещат със стареца Джонатан Спери, всичко става различно. Това, което той ги учи ще трае вечно. Какво ще се случи до края на това лято е нещо, което Дъстин и приятелите му никога няма да забравят.
----------------------------------------------------------------------------- 

Река отвътре (2009)  1част, 2част, 3част 
Джейсън се завръща у дома, за да се подготви
за предстоящия му изпит по адвокатура.
След срещата му със стар приятел, с момичето
за което е искал да се ожени, а сега тя е сгодена за друг,
и с един упорит пастор, безгрижното му лято се превръща в драма.
За няколко месеца, той започва да си задава въпроси
за смисъла на живота, и за призванието си.
----------------------------------------------------------------------------  
 Двама журналисти отиват в Тексас да правят разследване на случаи на явяване на НЛО.
Единият мисли, че всичко е лъжа, а другият вярва, че има нещо. Всеки иска да докаже, че другият греши. Има ли обяснение за НЛО, измислица ли е?

Неидентифицираните "е филм който излиза извън дебата за НЛО и предизвиква зрителите да разгледат най-важният въпрос в живота".

-------------------------------------------------------------------------------
Шест: Знакът на звяра (2004) 1част, 2част
 В не столь отдаленном будущем Америкой правит всесильный диктатор, превративший страну в полицейское государство, где жизнь подчиняется лишь закону тотального террора и страха, а все религии и партии запрещены. Могущественная полиция полностью контролирует людей, клеймя их особыми чипами и стирая их память.

--------------------------------------------------------------------------------
Дъщерята на прповедника (2010) 1част, 2част
Дъщерята на уважаван пастор, Енджи (Латоя Лъкит) е красива, но наивна 23 годишна дама. Единствената жена в живота на баща й, нейната майка, умира, още когато Енджи е малко момиче. Дъщерята е поела грижата за своя баща: тя се грижи за астмата му, помага му при църковните служби три пъти седмично, участва в църковни мисии и пее в църковния хор...в основата си, целият й живот се върти около църквата и нейният баща. Енджи усеща как живота преминава покрай нея. Един ден, пътуващ госпъл музикант се появява в града и младото момиче се измъква от дома си за да види изпълнението му. Тя остава хипнотизирана от мъжа водещ шоуто, Девлин (Танк). Той вдъхновява Енджи да се присъедини към пътуващата им група, и след импровизирано прослушване тя получава предложение да стане дубльорка на водещата женска фигура в шоуто.
---------------------------------------------------------------------------------
Последният грехоизкупител (2007) 1част, 2част
През 1850 г., десетгодишната Кади Форбес се чувства виновна за смъртта на своята малка сестричка и решава да намери единственият човек, който тя смята, че може да опрости греха й - Грехоизкупителя (Sin Eater). Но в своето търсене за изкуплението си, Кади оголва тъмна тайна, която заплашва да разедини нейнито семейство и обществото.
------------------------------------------------------------------------------------------
Странноприемницата на шестото щастие (1958) 1част, 2част, 3част

 Великолепно монтирания, блестящо изигран и режисиран филм, е основан на историята за живота на Гладис Ейлуърд, съвременна светица, чиято неутолима жажда да върши добро я е накарала да прекоси половината свят. В главната роля е Ингрид Бергман.
Винаги мечтала за мисионерска дейност, камериерка от Англия заминава за Китай и там открива приют за уморени и гладни мулетари, бродещи из затънтените планински пътеки. Постепенно й се удава да преодолее враждебността от страна на местното население, завоюва сърцето на евразийски полковник и превръща в християнин властния мандарин. Но главният й подвиг е спасението на стотици бездомни деца, които тя прехвърля от окупираната територия в безопасно място по време на нападението на Япония..
Този силен и трогателен филм е екранизация на бестселъра на Алън Бърджес "Малка жена".
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
Еремия (1998) 1част, 2част, 3част, 4част
 Младият Еремия израства в семейство на баща свещеник в село Анатот, близо до Ерусалим. Филма започва с илюстрации на срещите на Еремия с Яхве (Господ Бог), които ясно му показват това, че Еремия е избран за специална мисия , а именно да прогласи Господното послание, към народа на Ерусалим. Ревнуващият Бог изпраща пророка да изобличи Божият народ, затова, че вместо на своя си Бог е започнал да се покланя на идоли. Мисията на Еремия става още по трудно изпълнима от факта, че забравящият Бога народ сериозно се извърта в един, хитър и зъл народ, и дори лукав във вършенето на неправда, криво отсъждане, подтискане на бедният, сирака и вдовицата, неща, които са в остро противоречие с наредбите на Бог към своя народ дадени чрез Мойсей столетия по рано. Така упадналият духовно народ символично обръща гръб на Бога си събуждайки Божията ревност и навличащи си Божият гняв. Царя съветниците на Ерусалим и лъже пророци, като Анании, твърдят, че не робство но мир идело от Бог и презирайки Еремия и пророчествата му, а от там и самият Бог довеждат всичките Божии предупреждения до пълното им изпълнение, чрез Вавилонският цар Навуходоносор, а именно тежко страдание на народа, смърт, и плен във Вавилон за цели 70 години. Храмът остава разрушен, градът опожарен а божият народ в непослушанието си бере горчивите си плодове от неспазването на простичкият закон, да възлюбиш Господа твоят Бог с цяло сърце и да обичаш ближният си, както себе си.
-------------------------------------------------------------------------------- 
Книгата Рут Пътешествие във вярата (2010)  1част, 2част, 3част
Библейска история основана на книгата Рут.
Разказваща за млада жена, изгубила мъжа си, но не изгубила вяра и преданост към майка му. Тя оставя родината си и отива в друга страна, в търсене на новия живот. Там намира бъдещия си съпруг Вооз, намира вяра в Бога на Израил и влиза в родословието на Исус Христос, благодарение на своята преданост, вяра и търпение.
-------------------------------------------------------------------------------------------- 
Евангелие според Йоан (2003) 1част, 2част, 3част 
 --------------------------------------------------------- 
--------------------------------------------------------------
Острие на копие (2005) 1част, 2част
Краят на копието" е историята на Минкаяни, индианец от племето Уаорани от джунглите на Еквадор. Когато петима млади мисионери, между които Джим Елиът и Неит Сейнт, са намушкани до смърт с копия от Уаораните през 1956 г., се развива серия от събития, които променят живота не само на семействата на убитите мисионери, но също така и на Минкаяни и неговия народ.
------------------------------------------------------------------------------------------
Писма до Бог (2010)  1част, 2част
Тейлър е едно уникално дете на 8 години, заобиколено от любящо семейство и приятели които го подкрепят във всеки един момент. Изпълнени с кураж и вяра те са до него в битката му с рака. За Тейлър Господ е учител и приятеля с който винаги е мечтал да си кореспондира. На него изпраща писма с молитви. Филмът е базиран на истински случай и ще ви въвлече в една реалност в която вярата е ключов фактор.
--------------------------------------------------------------------------------
ПЕНДРАГОН: МЕЧЪТ НА МОЯ БАЩА (2008)  1част, 2част
 411 година - Империята на Рим  се руши. Докато легеоните се изтеглят към Вечния град, Великобритания е оставена на саксонските мародери...
Синът на британския вожд Юстиниан Пендрагон - младият Аротс е израснал в малко и спокойно, крайбрежно селце. Чрез видение Юстиниан поръчва на Аротс да защитава хората. Но селото е разрушено от саксонците и Аротс е единственият оцелял и взет в плен.
В една снежна нощ Аротс успява да избяга и когато изтощен припада се намесва Бог. С ново разбиране и вяра във върховния план на Бог, Артос е обнадежден и поема път към висока уелска местност, където британският управител Амброзиус тренира армия, за да спре нашествията на саксонците.
Сред войските на Амброзиус, Артос намира това, което е търсил. Негов верен приятел става Бротос, а вярата и виденията на Артос скоро покоряват мнозина от британците, включително и дъщерята на Амброзиус - Веневерия.
Само един не се радва на популярността на Артос - камондирът Кадерин, който парви заговор, за да унищожи младия Пендрагон.
След предателство на враговете и на един от най-близките си приятели Артос отново е сам. Но съвсем скоро той ще трябва да направи избор: между девойката, която обича и хората, които очакват да ги защити...
----------------------------------------------------------------------------------------------
Чернокожото семейство Джонсън дълги години се радва на успешен брак, до момента, в който нелепа автомобилна катастрофа не наранява съпругата Кларис. Тя започва да посещава психиатър, а Дейв се сближава с Джули, която е бяла. Катастрофата се оказа само катализаторът на дълготрупаното напрежение между тях и сега бракът им е поставен на сериозно изпитание. Кларис и Дейв трябва да положат много усилия, за да намерят отново път един към друг.
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Във времена, когато град Назарет е в плен на тежки данъци наложени от цар Ирод, едно младо момиче на име Мария трябва да се омъжи по заръка на родителите си за мъж на име Йосиф. Объркана от идеята да бъде съпруга на мъж, който почти не познава, Мария търси решение в бягството от дома, криейки се  в една горичка, където да събере мислите си. Там, тя е посетена от ангел, който й казва, че е избрана от Господа да носи Неговия син. Въпреки обществения присмех да носи дете, без да има съпруг, заедно, Мария и Йосиф предприемат пътуване до Витлеем...Там, небесно събитие потвърждава Божието пророчество...Синът Божи бива роден.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Джон Уесли е бил забележителен човек. Той живее близо деветдесет години (1703-1791) в епоха, когато дълголетието е голяма рядкост. Още по-забележително е това, че е изминал над 350 хиляди километра. Поради лошите пътища и пресечения терен, обикновено е яздел на кон. Пътувал е, за да проповядва Евангелието и е произнесъл над 42 хиляди проповеди. През живота си е обучил 192 благовестители. Това са внимателно подбрани и грижливо обучени християни, които на свой ред са създали хиляди ученици на Христос. Десетилетие след смъртта на Уесли, в Уелс е имало 825 Методистки църкви с общо над 90 хиляди членове. Уесли обобщава своето виждане за посветен живот с думите: „Работата на Църквата е да спасява души – затова жертвайте и сами себе си в тази работа.“

 -----------------------------------------------------------------------------------------------
Това е един разтърсващ и отварящ очите документален филм, фокусиран върху великата борба, започната от Луцифер, когато въстава в небето. Проследена е трансформацията на един перфектен ангел, превърнал се в Сатана, създаването на един красив нов свят и падението на човека в Едемската градина. Преди всичко, ясно се обяснява как злото завладява един свят, създаден от един любящ Бог, Който желаеше нищо друго освен пълен мир и щастие за всички Свои създания. Искате ли да разберете ОТКЪДЕ ДОЙДЕ ЗЛОТО и ЗАЩО БОГ ПОЗВОЛИ ДА СЕ СЛУЧИ? В удивителни подробности, “Космически конфликт : Произходът на злото” съживява решителната битка между доброто и злото. Този филм е съществено ръководство за всеки християнин и помага да се разкрие духовната завеса и да се видят всички опастности във войната между доброто и злото. Ще станете свидетели на съдбоносната част от историята на космоса, която ще ви помогне да си дадете повече сметка за света, в който живеем.
----------------------------------------------------------------------------------
 В центъра на сюжета е Люк О’Брайън, студент по право, работещ като продавач през деня, който решава да съди Сатана за 8 трилиона долара. Сатана, разполагащ с 10 от най-добрите адвокати в страната, се явява в съдебната зала сам, без защитата си, в последния ден, преди Люк да поиска задочна присъда поради неявяване на ответника. Целият свят е приковал очи в екрана на телевизора, за да види кой ще спечели „процеса на века”.
-------------------------------------------------------------------------------

 Град Реймонд, Калифорния. Проповедник на църква в града отива на почивка със семейството си. За нещастие само той преживява кастрофата която ги сполетява. Съпругата му и малкият им син загиват. Три години по късно в този град дори и тишината мълчи. Градът тъне в забрава, увличили са се престъпленията, безработицата е често срещано явление.Събиранията на месната църква преминават тягостно, а обществото сякаш е забравило какво е състрадателност, милосърдие, взаимопомощ.Появата на непознат странник вероятно ще промени нещата към добро.Кой ще спечели изборите за кмет и ще влияе на политиката на развитие на града? Местната бизнес дама превърнала се от ковавосърдечна жена в милостива дама или безскруполният кандидат кмет който иска да построи казино на мястото на сегашната църковна сграда?
------------------------------------------------------------------------------

Светци и войници (2003)

“Светци и войници” е сериозна драма, вдъхновена от истинската история на петима американци, които през Втората световна война се оказват заобиколени от безмилостните немски войски.

Шепа войници трябва да се преборят с нищожните си шансове, за да спасят живота на другарите си и на хиляди невинни. В края на 1944 г. стотина американски войници са нападнати от засада и избити почти до крак. Но няколко “късметлии” се спасяват: тайният агент, упоритият сержант, циничният санитар, колоритният южняк и измъчваният от вина “Дякон”. Въоръжени само със секретна информация, точния мерник и оръфаната библия на “Дякона”, героите се отправят към спасението. Въпреки че този военен филм не може да се сравнява с ефектите и звездните имена на “Спасяването на редник Райън”, действителната история за изключителен подвиг го прави един от най-добрите военни филми от последните години.

-----------------------------------------------------------------------------------
Срещу Гигантите (2006)
 Грант Тейлър е треньор на гимназиален футболен отбор от шест години, но досега неговите “Орли” не са ставали шампиони. Когато се сблъсква с на пръв поглед непреодолими предизвикателства, Грант е готов да се предаде – и в професионалния, и в личния си живот.

Но един неочакван посетител ще го убеди да се довери на вярата и Грант ще намери сили да продължи напред.

--------------------------------------------------------------------------------

 Неочаквана среща (2010)

 Блокирани в средата на нищото, петима непознати намират убежище в изоставена крайпътна закусвалня. Арогантен бизнесмен, отчуждено семейство, и момиче беглец, изглежда те нямат нищо общо. Но Хесус, собственикът, изглежда всезнаещ и предлага нещо повече от подслон и храна.
 
------------------------------------------------------------------------------------

 Катарсиз (2001)  1част, 2част


В основата на този филм е съдбата на двама братя, Бен и Пит, които печелят пари и слава участвайки в незаконни автомобилни състезания. Тяхната ненадминатост като състезатели не оставя на съперниците никакъв шанс. Но истински шок за всички наоколо е избора на Бен да следва Исус Христос. Ситуацията става подобна на избор между живот и смърт не само за неговия брат. Драма, която разгръща историята на реалността, че живота е много повече от това, което повечето хора мислят.

-------------------------------------------------------------------------------

 Оставените 1,2,3 (2000)

Rayford Стийл е авио пилот, чието отношение със съпругата си не е добро.Той има връзка с атрактивна стюардеса, Хати Дюрам. В средата на полета до Лондон, голям брой от техните пътници мистериозно изчезват, а така също броят на превозните средства на земята и във въздуха  внезапно остават без шофьори и пилоти. В същото време, Бък Уилямс, телевизионен журналист, е размишлявал върху  внезапното изчезване като той работи по доклад за д-р Хаим Розенцвайг, израелски учен, който разработи формула, която да прави почвата на земята лесно да се култивира. Въпреки това, Бък се пита дали има нещо повече от Розенцвайг.Когато открива, че  двама мулти-милионери, планират да подпомогнат на изобретението с цел, своята собствена облага на международното господство.
-----------------------------------------------------------
Деяния на апостолите (1994)
1 част, 2 част, 3 част, 4 част, 5 част, 6 част

 ----------------------------------------------------------- 
Любовта започва (2011) 1част, 2част, 3част
Младежката мечта на Кларк Дейвис да види света е застрашена, след като той и приятелят му се сбиват с други мъже и разгромяват местното кафене. Приятелят му избягва от килията, но той остава, защото иска да върши нещата по правилния начин. Шерифът изпраща Кларк при сестрите Барлоу да отработи нанесените щети. По-голямата сестра Елън не разбира приятелското отношение на по-малката си сестра Каси към Кларк, но се съгласява с предложението на шерифа, само защото работата във фермата е твърде много, за да я върши сама. Кларк постепенно се влюбва в Елън. Когато той пада от покрива и получава травма на главата, Елън се грижи за него. Но бившият й годеник се завръща неочаквано и иска да си я върне обратно. Ще отпътува ли Кларк към своята мечта или ще остане там, където започва любовта?

---------------------------------------------------------------------------- 
 Жива вода (2006) 1част, 2част, 3част

 Филма разказва за живота на младо момиче, Гуен, след като става християнка. Промяната в живота й предизвиква конфликт с нейната парти приятелка. В дома на Гуен има напрежение защото майка й се бори с пристрастяването си към болкоуспокояващи. Баща й, известен адвокат, води съдебно дело против църквата, която Гуен посещава и поради работата си е много зает и няма време за семейството си. Гуен използва новопридобитата си духовна сила и Божията любов, за да се справи с трудностите и да помогне за духовното изцеление на тези които са й най близки.


--------------------------------------------------------------------------------------------
Вяра като картоф (2006)


Франк Rautenbach води силен глас като Ангъс Бакън, един Замбия фермери от шотландски наследство, което оставя фермата си в средата на политически вълнения и расистки таксуват земя възвръща Южна и пътувания със семейството си да започнат по-добър живот в Квазулу Натал, Южна Африка. С нищо повече от една каравана на едно парче земя, и помощ от своя шеф, Симеон Bhengu, семейството борба Бакън да се установят в нова страна. Изправени пред все по Растящите предизвикателства, трудности и лични сътресения, Ангъс бързо спирали определени в живота, изразходвани от гняв, страх и унищожение. Въз основа на вдъхновяваща истинска история от Ангъс Бакън книгата е адаптирана за голям екран от Regardt ван ден Берг и съчетава в едно движещите живот пътуването на човек, който, като му картофи, расте вярата, невиждани до прибирането на реколтата.
--------------------------------------------------------------------------------
Изборът на Сара (2009) 1част, 2част, 3част

Сара Колинс е амбициозен ръководител на отдел „Клиенти” в рекламна агенция. Тя е млада, неомъжена, ангажирана и... бременна. Едно дете би било голям удар за кариерата й. Сара трябва да вземе съдбоносно решение – детето или кариерата. Приятелите и колегите й я съветват да направи аборт, но тя се колебае. Нощните видения и срещата с мистериозна непозната поставят на изпитание решениeто й. При едно посещение
в църква Сара се среща с пастора, който й казва: „Знам че ти си на кръстопът,
и Господ е тук до теб”

Изборът на Сара е филм, който предлага
неотразими морални причини да се избере живота.
 -------------------------------------------------------------------------------
6000 точки за небето

Г-н Вебер е съвсем обикновен човек. Той живее на принципа: "Върши добро и не се притеснявай за нищо". Но един ден изведнъж се събужда в преддверието на Рая. Там трябва да се реши къде ще прекара той вечността. За да му се отвори вратата на Рая, му трябват "6000 точки"...